The Last of Us je privukao veliki broj gledalaca na HBO-u u nedelju uveče. 

Adaptacija video igrice, sa Pedrom Paskalom u glavnoj ulozi, privukla je 4,7 miliona gledalaca na HBO Max striming servisu. Ovo je najveći debi nakon House of the Dragon, otkada je Boardwalk Empire emitovan 2010. godine.

Istorijska drama Boardwalk Empire, u kojoj je glumio Stiv Bušemi, premijerno je prikazana 2010. sa 4,81 miliona gledalaca koji su pratili njenu premijeru.

Broj gledalaca premijere bio je skoro duplo veći u odnosu na debi druge sezone Euforije, koja je prošlog januara zabeležila 2,4 miliona gledalaca, a serija je u proseku imala 19,5 miliona gledalaca po epizodi u SAD.

HBO je rekao da gledanost nedeljom uveče obično predstavlja 20 – 40% ukupnog bruto broja publike po epizodi. Nakon drugog dana objavljeno je da je gledanost prešla čak 10 miliona!

Radnja serije, koja je zasnovana na igrici za Playstation, odvija se 20 godina nakon što je moderna civilizacija uništena. Preživeli Džoel, koji kao da je izgubio sposobnost za bilo kakve emocije, unajmljen je da prokrijumčari Eli, 14-godišnju devojčicu, iz represivne karantinske zone. Ono što izgleda kao jednostavan zadatak ubrzo postaje brutalno putovanje jer oboje moraju proći kroz teritoriju SAD i osloniti se jedno na drugo da bi preživeli.

HBO

U seriji igraju Paskal, Bela Remzi, Gabrijel Luna, Ana Torv, Niko Parker, Marej Bartlet i Nik Oferman, kao i Melani Linski, Storm Rid, Merl Dendridž, Džefri Pirs, Lamar Džonson, Keivon Vudard, Grem Grin, Elejn Majls, Ešli Džonson i Troj Bejker.

The Last Of Us su napisali i producirali Krejg Mejzin i Nil Drukman. To je koprodukcija sa Sony Pictures Television u saradnji sa PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint i Naughty Dog. Kerolin Štraus, Evan Vels, Asad Kizilbaš, Karter Svon i Rouz Lem su takođe izvršni producenti.

„Oduševljeni smo što vidimo da obožavaoci serije i video igrice doživljavaju ovu kultnu priču na nov način, i zahvaljujemo im se što su pomogli da ona bude uspešna“, rekao je Kejsi Blojs, predsednik i izvršni direktor HBO i HBO Max sadržaja. „Čestitam Kregu, Nilu i briljantnoj glumačkoj ekipi koja je neumorno radila da oživi ovu seriju. Radujemo se što će fanovi širom sveta uživati u ostatku sezone.”

„Naš fokus je bio jednostavno da napravimo najbolju moguću adaptaciju dobro poznate priče za što veću publiku“, rekli su Mazin i Drukman. „Presrećni smo što vidimo koliko je fanova, starih i novih, primilo The Last of Us u svoje domove i srca.“


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *