Od medveda koji pronađe paket kokaina u šumi, do priče o poreklu Vilija Vonke i nastavaka popularnih filmskih franšiza, ima mnogo filmova zbog kojih se radujemo u 2023. 

Ove godine gledaćemo nove filmove Martina Skorsezea, Vesa Andersona i Nie DaKoste, a uživaćemo i u dugoočekivanim naslovima poput filma Barbi Grete Gervig, sa tizerom prepunim referenci na Odiseju Stenlija Kjubrika, ili animiranog Spider-Verse-a za ljubitelje dobre animacije. U nastavku pogledajte neke od najiščekivanijih dugometražnih filmova za 2023.

M3GAN 6. januar

Jeziva lutka koja poseduje veštačku inteligenciju ima zadatak da se sprijatelji sa devojčicom koja je nedavno ostala bez roditelja. Šta bi moglo poći po zlu? Džerard Džonston režira ovaj film u saradnji sa producenatima Džejmsom Vanom i Džejsonom Blumom, sa Alison Vilijams u glavnoj ulozi.

House Party 13. januar

Moderna verzija klasika iz 1990. prati dva prijatelja koji priređuju ogromnu zabavu u kući NBA superzvezde Lebrona Džejmsa, koji je takođe producirao film i pojavljuje se u ulozi sebe.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania 17. februar

U najnovijem delu franšize videćemo Pola Rada u ulozi Čoveka Mrava i Osu Evanđelinu Lili kako istražuju kvantno carstvo u borbi sa zlim Kangom Osvajačom, kojeg igra Džonatan Mejdžors.

Cocaine Bear 24. februar

Od rediteljke Elizabet Benks, medved u šumi u Kentakiju proguta kokain koji završi u šumi nakon neuspešnog transfera droge, i krene u divljački masakr.

Creed III 3. mart

Zvezda franšize Majkl B. Džordan će se ovog puta naći u ulozi režisera, u filmu u kojem će se Adonis Krid suočiti sa prijateljem iz detinjstva i bivšim bokserskim čudom, kojeg glumi Džonatan Mejdžors.

Vrisak 6 10. mart

Šesti deo prikazuje novu generaciju preživelih. Oni pokušavaju da ostave Vudsboro kako bi započeli novi život u Njujorku, ali ih u tome sprečava Ghostface. Vraćaju se Džena Ortega, Jasmin Savoj Braun, Melisa Barera i Mejson Guding, zajedno sa veterankom Hejden Panetjer.

Shazam! Bes bogova 17. mart

Iako je trebao da izađe 2022., premijera je odložena za početak 2023. U nastavku će se heroj kojeg glumi Zakari Levi boriti protiv Hespere Helen Miren.

Džon Vik: Poglavlje 4 24. mart

Kijanu Rivs se vratio kao bivši ubica u filmu koji režira Čed Stahelski. Bil Skarsgard se pojavljuje kao Vikov najnoviji neprijatelj, dok Doni Jen glumi starog Džonovog saradnika i prijatelja.

Dungeons & Dragons: Čast među lopovima 31. mart

Filmska adaptacija omiljene društvene igre, u režiji dvojca iz Game Night-a Džona Frensisa Dejlija i Džonatana Goldštajna. Glavnu ulogu ima Kris Pajn kao vođa grupe avanturista koji traže izgubljenu relikviju. Mišel Rodrigez, Džastis Smit, Sofija Lilis, Reže-Džin Pejdž i Hju Grant čine većinski deo glumačke ekipe.

The Super Mario Bros Movie 7. april

Najnoviji pokušaj da se video igrica prikaže na velikom ekranu je animirani film u kojem glumi istoimeni italijanski vodoinstalater, a glas mu pozajmljuje Kris Prat, sa Čarlijem Dejem kao Luiđijem i Anjom Tejlor-Džoj kao princezom Pič.

Renfield 14. april

U horor komediji Nikolas Kejdž igra Drakulu, a priča se vrti oko njegovog pomoćnika, koga igra Nikolas Holt, a koji počinje da razmišlja o životu bez ropstva, pronalazeći novu priliku za život u savremenom Nju Orleansu.

Čuvari Galaksije Vol. 3 5. maj

Poslednji film Čuvara odvija se nakon Endgame-a, a Piter Kvil pokušava da preboli gubitak Gamore Zoi Saldane.

Fast X 19. maj 

U pretposlednjem delu franšize Fast će se Vin Dizel, Mišel Rodrigez i tim ponovo okupiti, a ovoga puta će im se pridružiti novajlija Bri Larson.

Mala Sirena 26. maj

Najnoviji Diznijev film je rimejk klasika iz 1989. i Hali Bejli će glumiti princeza Ariel. Melisa Makarti će igrati Ursulu, a Havijer Bardem u ulozi kralja Tritona.

Spider-Man: Across the Spider-Verse 2. jun

U nastavku Oskarom nagrađene Marvelove animacije, Majls Morales plovi multiverzumom, upoznaje nove Spajdermene, ali i bori se sa neprijateljima kao što su Oskar Isak, Isa Rej i Daniel Kaluuia.

Transformers: Rise of the Beasts 9. jun

Ovo je prvi film o Transformersima od Poslednjeg viteza iz 2017., a u glavnim ulogama su Entoni Ramos i Dominik Fišbek, u ulozi arheologa iz Bruklina 1990-ih koji otkrivaju drevni sukob.

No Hard Feelings 16. jun

U ovoj dramatičnoj komediji o punoletstvu glumi Dženifer Lorens kao žena koja se javlja na oglas na Craigslist-u postavljen od strane majke dečka koji odlazi na koledž, a ona mu traži devojku. Projekat je slične tematike kao Bad Teacher i Risky Business.

The Flash 23. jun

Ezra Miler, koga u poslednje vreme prate mnoge kontroverze, vraća se kao DC superheroj u filmu koji prati i povratak Bena Afleka i Majkla Kitona kao Betmena.

Komedija Adel Lim (još uvek bez naziva) 23. jun

Rediteljski debi pisca Crazy Rich Asians prati četiri Amerikanke azijskog porekla dok putuju Azijom u potrazi za ženom koja je majka jedne od njih.

Indijana Džons i brojčanik sudbine 30. jun

Radnja najnovijeg Indijana Džons filma smeštena je u 1969. godinu, dok je hladni rat u toku, gde Džons zajedno sa kumčetom koju igra Fibi Voler-Bridž, pokušava da otkrije da li je američka vlada iz očaja regrutovala svoje bivše neprijatelje iz Drugog svetskog rata da bi pobedili Sovjetski Savez.

Nemoguća misija: Dead Reckoning — Prvi deo 14. jul

Sedmi deo špijunskog trilera Toma Kruza nesumnjivo će uključivati pucnjave po svetskim metropolama i ozbiljne vratolomije.

Openhajmer 21. jul

Najnovija priča Kristofera Nolana je saga o američkom naučniku Dž. Robertu Openhajmeru koji razvija atomsku bombu. Kilijan Marfi predvodi glumačku ekipu koja takođe uključuje Florens Pju, Emili Blant, Roberta Daunija mlađeg i Meta Dejmona, između ostalog.

Barbie 21. jul

Dugo očekivani film zasnovan na najprodavanoj igrački, ima Margot Robie u ulozi Barbi, Rajana Goslinga u ulozi Kena i Gretu Gervig kao rediteljku.

The Marvels 28. jul

Nastavak Captain Marvel-a okupiće tim snova: Larsonovog Kapetana Marvela, gospođu Marvel (Iman Velani) i Moniku Rambeau (Tejona Paris).

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem 4. avgust

Kao što svi znamo, animirani film zasnovan na crtanom filmu iz 1980-ih o humanoidnim kornjačama koje vole pice i bore se protiv kriminala, ovog puta u produkciji Seta Rogena i Evana Goldberga.

Blue Beetle 18. avgust

Iako je trebao da se strimuje na HBO Maks-u, samostalni superherojski film dobija bioskopsku premijeru. Prati meksičkog američkog tinejdžera, Haimea Rejesa, koji stiče supermoći zahvaljujući plavoj bubi skarabeju.

Warner Bros.

Equalizer 3 1. septembar

Antoan Fukua i Denzel Vašington vraćaju se u najnovijem filmu o penzionisanom američkom marincu i bivšem oficiru DIA Robertu Mekolu.

The Expendables 4 22. septembar

Silvester Stalone, Džejson Stetam i Dolf Lundgren vraćaju se na male ekrane kao plaćene ubice, koji ovog puta imaju zadatak da ubiju trgovca oružjem koji komanduje privatnom vojskom. U filmu takođe igraju Iko Uvais i Endi Garsija.

Kraven the Hunter 6. oktobar

Aron Tejlor-Džonson glumi lovca na krupnu divljač Sergeja Kravinofa, poznatog kao negativca iz Spajdermena, uz Rasela Kroa i Arijanu DeBos.

Isterivač đavola 13. oktobar

Nakon što je završio sa hororom Noć veštica, Dejvid Gordon Grin se vraća u bioskope sa The Exorcist, nastavkom filma iz 1973. o dvanaestogodišnjoj devojčici koja je opsednuta demonom.

Dune: Drugi deo 3. novembar

Druga polovina naučno-fantastične adaptacije Denisa Vilneuva nastaviće tamo gde je prvi deo stao, a Pol Atrejdes želi da osveti svoju porodicu udruživanjem sa Fremenima. Timoteju Šalameu i Zendaji će se pridružiti Ostin Batler i Florens Pju.

Igre Gladi: Balada o pticama pevačicama i zmijama 17. novembar

U prikvelu glumi Rejčel Zegler kao Lusi Grej Berd, devojka iz osiromašenog Distrikta 12 koju  je mentorisao tada 18-godišnji Koriolan Snou.

Vonka 15. decembar

Reditelj Pedingtona Pol King pravi priču o poreklu Vilija Vonke u kojoj Timoti Šalame glumi budućeg proizvođača slatkiša. Priča se usredsređuje na to kako je upoznao Umpa Lumpe u jednoj od svojih najranijih avantura.

Warner Bros.

The Color Purple 20. decembar

Filmska adaptacija brodvejskog mjuzikla i adaptacija romana Alis Voker, u kome Fantazija ima ulogu Seli, sa Kolmanom Domingom, Korijem Hokinsom, H.E.R., Aunjanue Elis i Sijarom među sporednim glumcima.

Akvamen i izgubljeno kraljevstvo 25. decembar

U nastavku se vraća DC superheroj Džejson Momoa, zajedno sa Crnim Mantom Jahje Abdul-Matinom II i Atlanom Nikol Kidman. Među pridošlicama u franšizi su Rendal Park kao dr Stiven Šin, morski biolog opsednut pronalaženjem Atlantide, Jani Džao kao Stingray i Indija Mur kao Karšon.

Warner Bros.

Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *