Samo smo tri dana u novoj godini, a Netflix je već počeo da otkazuje serije. Nažalost, ovaj put je to drama 1899 koja je premijerno prikazana na platformi 17. novembra 2022. Kreatori su upravo potvrdili na Instagramu da se serija neće vraćati sa još sezona. Ovo je prilično veliko iznenađenje za one koji prate seriju, koja je zabeležila impresivan broj gledanosti i koja je bila u Netfliksovoj Top 10 listi gledanosti više nedelja.

1899 je jedna od najambicioznijih Netfliksovih serija do sada, koju su kreirali Jantje Friese i Baran bo Odar, koji su prethodno osvojili publiku širom sveta svojom misterioznom dramom Dark.

Serija Dark je imala tri fantastične sezone na Netfliksu i za nju se smatra da je jedna od najboljih serija na Netfliksu svih vremena, a kreatori su se nadali da će 1899 dostignuti isti uspeh. Međutim, to neće biti slučaj osim ako druga platforma ne uleti da je sačuva.

Pogledajte izjavu kreatora o otkazivanju 1899 u nastavku:

Očigledno je da su kreatori serije 1899 nezadovoljni Netfliksovom odlukom da otkaže seriju, i mi ih ne krivimo. Ranije su otkrili da imaju planove za još sezona, rekavši za Deadline da „zavisi od gledalaca“ i striming servisa da im da zeleno svetlo za nastavak. Kao što se i očekivalo, fanove je šokirala Netfliksova odluka i svoje nezadovoljstvo su podelili u komentarima Instagram objave.

Pored intrigantne i misteriozne priče, seriju bi trebalo gledati i zbog tehnologije koju su koristili da je naprave. Zbog pandemije COVID-19, Friese i bo Odar odlučili su da urade nešto novo sa 1899 koristeći „The Volume“ umesto tradicionalnih zelenih ekrana. Ako volite 1899, svakako bi trebalo da pogledate dokumentarac koji je izašao uporedo sa serijom, pod nazivom Making 1899, koji gledaoce vodi iza kulisa veoma sofisticirane produkcije.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *