Stotine novih serija dolaze na striming servise i produkcije mnogih od njih će imati astronomske cene, ali kao što su serije poput Teda Lasoa dokazale, one sa najvećim budžetom ne garantuju uvek gledanost.

Za mnoge serije je zvaničan datum premijere nepoznat, ali očekujemo ogroman talas premijera tokom marta, aprila i maja da bi se ispoštovao rok za Emmy nominacije 31. maja.  Od Netfliksa čekamo datume za Beef (glavne uloge igraju Stiven Jeun i Ali Vong), Florida Man (sa Edgarom Ramirezom u glavnoj ulozi serije koja podseća na Ozark, a Džejson Bejtman je u ulozi izvršnog producenta), Queen Charlotte (prikvel Bridgerton serije koju je napravila Šonda Rajms) i, pošto je Netfliks Netfliks, još milijardu drugih serija verovatno. Amazon Prime Video tek treba da objavi datume za crnu komediju The Consultant sa Kristofom Valcom u glavnoj ulozi, The Boys spinof Gen V, dugoočekivanu adaptaciju distopijskog romana The Power i TV verziju Dead Ringers.

Što se tiče Apple TV+, nije objavljeno kada možemo očekivati televizijski povratak Dženifer Garner u adaptaciji najprodavanijeg romana Poslednja stvar koju mi je rekao, a ni iz Hulu servisa, (kod nas Star odeljak na Disney+) koji je glavni igrač na Emmy nagradama ovih dana, nisu otkrili kada bi mogli da objave Faraway Downs (glavne uloge igraju Hju Džekman i Nikol Kidman) i Saint X, psihološku dramu o nestaloj devojci.

Međutim, nema većeg prestupnika u skrivanju premijera od Disney+ servisa. Zato što dugo očekivane serije Ahsoka, Secret Invasion i Agatha: Coven of Chaos dolaze na striming servis 2023. godine, i niko ne zna kada možemo da počnemo da se radujemo.

Bez daljeg odlaganja, evo naše liste 5 serija koje ne smete propustiti koje se premijerno prikazuju u narednih nekoliko meseci. Pokušali smo da uključimo sve striming servise koji su dostupni našim stanovnicima.

Amazon

1. Citadel (Amazon Prime Video, 2023)

Godinu dana nakon najskuplje serije na svetu Prstenovi moći, Amazon je spremio još jedan izuzetno skup projekat, Citadel, takozvani globalni događaj reditelja filmova Avengers Džoa i Entonija Rusoa, na kojoj se radi još od 2018. godine. Glumačku ekipu predvodi Ričard Maden najpoznatiiji po ulozi u seriji Igra Prestola, i skorije u filmu Eternals, kao i Prijanka Čopra Džonas, a planovi su već u toku za više spinof serija na lokalnim jezicima, od kojih se za jednu već uveliko bira glumačka ekipa u Indiji, a sprema se i jedna na italijanskom. Drama je već na putu da postane druga najskuplja serija na Amazonu ikad proizvedena, a još nije ni započet marketing.

HBO

2. The Idol (HBO/HBO Max)

Dobitnik Gremija The Weeknd glumi u novoj seriji na HBO o muzičkoj industriji u Los Anđelesu koju je pravio zajedno sa kreatorom Euforije Semom Levinsonom. Glavnu ulogu igra Lili-Rouz Dep (da, ta Dep). Serija je već prošla kroz kreativne promene, uključujući i promenu njenog kreativnog pravca jer se sada usredsređuje na gurua za samopomoć i vođu modernog kulta koji razvija komplikovan odnos sa pop pevačicom u usponu.

HBO/WarnerMedia

3. The Last of Us (HBO/HBO Max, 15. januar)

U martu 2020., samo nekoliko dana pre nego što se sve zaustavilo zbog pandemije, HBO je objavio da razvija novu seriju zasnovanu na PlayStation igrici The Last of Us. Zvanično je naručena potpuna sezona osam meseci kasnije. Igra iz 2013. postala je veliki hit i kod fanova i kod kritičara, prodata je u više od 20 miliona primeraka i dovela je do izdanja Part II, tako da nije iznenađenje što se HBO nada da će serija postati veoma popularna. Drama se odvija 20 godina nakon što je civilizacija uništena, prateći preživelog Džoela (Pedro Paskal), koji je unajmljen da prokrijumčari 14-godišnju devojčicu (Bela Remzi iz Igre prestola) iz represivne karantinske zone. Zajedno putuju postapokaliptičnim Sjedinjenim Državama. Scenaristi i izvršni producenti su Kreg Mejzin, pisac velikog hita Černobil i Nil Drukman, kreativni direktor igre.

Tor Books

4. 3 Body Problem (Netflix, 2023)

Kreatori Igre prestola, Dejvid Beniof i Den Vajs, adaptiraju trilogiju Ljua Cisija, nagrađenu Hugo nagradom, u svojoj prvoj seriji u okviru svog devetocifrenog ugovora sa Netfliksom. Na seriji se radi od kraja 2020., Beniof i Vajs u saradnji sa Aleksandrom Vuom (The Terror) razvijaju naučno-fantastični spektakl koji dokumentuje prvi kontakt čovečanstva sa vanzemaljskom civilizacijom. Izvršni producenti su takođe i Rijan Džonson i Bred Pit, sa glumačkom postavom poznatih lica: Eiza Gonzalez (Baby Driver), stari Beniofovi i Vajsovi saradnici iz Igre prestola Džon Bredli, Lijam Kaningem i Džonatan Prajs, između ostalih.

Paramount+

5. Fatal Attraction (SkyShowtime, proleće 2023)

Najzanimljiviji projekat koji smo izdvojili iz skromne ponude novih serija na SkyShowtime servisu je serija Fatal Attraction. Sjajna glumačka postava i naizgled zanimljiv zaplet nas čini optimističnim. Serija će se raditi po istoimenom filmu sa Glen Klouz i Majklom Daglasom iz 1987. Glavne uloge će ovog puta igrati Lizi Kaplan i Džošua Džekson. Erotski triler će se baviti brakom i neverstvom dok ispituje mentalno zdravlje i poremećaje ličnosti. Dok se film fokusira na Dena kao heroja i Aleks kao negativca, serija će zaroniti dublje u pozadinu i motive svakog lika, uz istovremeno poštovanje originala.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *