2 komentara

Poznata naučnofantastična drama smatra se završenom nakon nedavne četvrte sezone, uprkos tome što su se kreatori nadali da će dobiti priliku da završe priču sa petom sezonom.

Mreža je odlučila da otkaže naučnofantastičnu dramu nakon nedavne četvrte sezone.

To je neočekivana sudbina za seriju koja se nekada smatrala jednom od najvećih HBO-ovih serija – hvaljena drama puna misterija koja je prikupila 54 nominacije za Emi nagrade (uključujući i pobedu za sporednu glumicu za Tandivej Njuton).

Prošlog meseca, kokreator Džonatan Nolan rekao je u intervjuu da se nada da će HBO dati seriji petu sezonu kako bi se završila ambiciozna priča serije, koja je predstavila ustanak robota koji je promenio sudbinu čovečanstva. „Uvek smo planirali petu i poslednju sezonu“, rekao je Nolan. „Još uvek smo u razgovorima sa mrežom. Veoma se nadamo da ćemo je napraviti.” Ko-kreatorka Lisa Džoj je takođe rekla da je serija uvek radila na određenom kraju: „Džona i ja smo uvek imali na umu kraj do koga se nadamo da ćemo doći. Još nismo sasvim stigli do toga.”

WarnerMedia

Ipak, linearni rejting skupe serije naglo je pao za treću sezonu, a zatim je još više opao za četvrtu sezonu. Prosek kritičara Westworld-a na Rotten Tomatoes sajtu je takođe opao od sredine 80-ih procenata za prve dve sezone do sredine 70-ih za poslednje dve. Obožavaoci su se sve više bunili što je serija postala zbunjujuća i zapetljana u svoju mitologiju i nedostajali su joj likovi za koje bi navijali. Iznad svega ovoga je činjenica da je novi izvršni direktor Warner Bros. Discovery studija David Zaslav obećao agresivno smanjenje troškova, iako insajderi mreže tvrde da ušteda novca nije bila faktor u otkazivanju emisije.

Ipak, HBO i sve više, druge kablovske mreže i strimeri obično vole da daju vremena kreatorima velikih serija da naprave odgovarajući završetak jer sprečava svoje pretplatnike da otkažu pretplatu zbog nezadovoljstva. Osim toga, serija koja može da promoviše početak, sredinu i kraj verovatno povećava svoju percipiranu vrednost kao proizvod za striming u poređenju sa naslovom koji se čini nedovršenim.

Iz HBO-a su izjavili: „Tokom protekle četiri sezone, Lisa i Džonatan su vodili gledaoce u neverovatnu odiseju, podižući lestvicu na svakom koraku. Izuzetno smo im zahvalni, zajedno sa njihovom izuzetno talentovanom glumačkom postavom, producentima i ekipom, kao i svim našim partnerima u Kilter Films, Bad Robot i Warner Bros. Television. Bilo je zadovoljstvo pridružiti im se na ovom putovanju.“

A evo i izjave Kilter Films-a: „Pravljenje Westworld-a bio je jedan od vrhunaca naše karijere. Duboko smo zahvalni našoj izvanrednoj glumačkoj ekipi i ekipi koja je stvorila ove neizbrisive likove i briljantne svetove. Imali smo privilegiju da ispričamo ove priče o budućnosti svesti – i ljudske i van nje – u kratkom vremenskom periodu pre nego što nam naši gospodari veštačke inteligencije to zabrane.”

Serija je uklonjena sa striming servisa, kao i serije The Nevers, FBoy Island, Legendary, The Time Traveler’s Wife i Raised by Wolves. Međutim, pretplatnici na HBO Max i dalje mogu da strimuju originalni film Westworld iz 1973. kao i filmsku adaptaciju The Time Traveler’s Wife iz 2009. na platformi. Očekuje se da će se sav uklonjen HBO Max sadržaj u bliskoj budućnosti pojaviti na besplatnim striming servisima koji podržavaju reklame.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

2 komentara
Velibor

2 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *