Prošle su tri godine otkako smo poslednji put videli Džona Vika kako radi ono što najbolje ume: ubija napadače na kreativan način i brine o svom izuzetno slatkom psu. Franšiza je postigla kulturni i komercijalni uspeh, ostavljajući obožavaoce u neizvesnosti za datum izlaska narednog dela, koji uskoro stiže! 10. novembra, Lionsgate je zvanično objavio trejler za film Džon Vik: Četvrto poglavlje, koji treba da izađe u martu 2023., vraćajući nas nazad u Vikov haotični svet.

Trejler počinje sa Vikom u crkvi, koji pali zavetnu sveću dok priča o svojoj pokojnoj ženi i vodi tajanstven razgovor sa Kejnom, njegovim prijateljem i kolegom ubicom. Radnja trejlera se zatim ubrzava tokom akcionih scena, kao na primer kada vidimo Džona koji puca iz automobila bez vrata dok vozi oko Trijumfalne kapije, ili juri na konju kroz pustinju… naravno, pucajući iz pištolja.

Kulminacija trejlera je duel između Vika i Markiza de Gramonta Bila Skarsgarda, koji je, čini se, glavni negativac u ovom delu. U trejleru postoji prizvuk ,,konačnosti“ — likovi stalno govore o smrti, a može se čuti i sablasna verzija Seasons in the Sun Terija Džeksa, pesma o čoveku koji umire i oprašta se od onih sa kojima je delio život. Generalno, filmovi o Džonu Viku uvek prepliću mračnu filozofiju sa nasiljem, pa ovaj izbor pesme nije ništa neuobičajeno. Trejler možete pogledati ispod:

U maju 2022., režiser Čed Stahelski je rekao: „Mislim da je četvrto poglavlje dobar nastavak sva tri prethodna filma, koji publici daje određeni zaključak, što je odlično. Predstavljamo gomilu novih likova koji imaju mnogo toga da kažu o Džonu Viku iz njegove prošlosti i, očigledno, sadašnjosti. Mislim da je to bratstvo, to je nada. Život bi zaista izgledao kao egzistencijalna kriza sa Džonom, i mislim da je to onaj zabavan deo filma.” Stahelski je takođe rekao da će četvrti film biti najduži u franšizi do sada.

Lionsgate

Četvrti film će predstaviti nekoliko novih likova, uključujući Kejna (Doni Jen), Šimazua (Hirojuki Sanada) i Skarsgardovog Markiza. Pop zvezda Rina Savajama će takođe debitovati na velikom ekranu kao Akira, dok ključni likovi koji se vraćaju uključuju konsijerža hotela Continental, Šarona (Lens Redik), i vlasnika, Vinstona (Ijan Mekšejn), kao i Boveri Kinga (Lorens Fišburn), koji se udružio sa Vikom na kraju trećeg filma, Parabelum. Režiser je već najavio borbe između Sanade i Jena, dva legendarna glumca i majstora borilačkih veština iz Tokija i Hong Konga. Stahelski tvrdi da je snimanje uključivalo više kaskaderskih timova iz različitih zemalja u kojima su snimali.

U početku su postojali planovi da se zajedno snime četvrti i peti film o Džonu Viku početkom 2021. godine, ali ti planovi nisu ostvareni. Stahelski je rekao da je konačna odluka da li će biti napravljen još jedan nastavak, na filmskom studiju, ali je implicirao da je to moguće. U svakom slučaju, ovo neće biti kraj Vikovog sveta: prvi Vik spinof, Balerina, trenutno se snima u Pragu. Iako će se pojaviti Rivs, film se uglavnom fokusira na lik Ane de Armas, ubicu osvetnicu, koja je, takođe, pogađate – balerina. U toku je i TV emisija Peacock koja će se fokusirati na hotel Continental i poreklo lika Vinstona Ijana Mekšejna.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *