U januaru 2020., Fox je obnovio Marfijev ugovor za još tri sezone, što znači da nas, pored ove, čeka još najmanje dve sezone, tako da fanovi mogu da odahnu – ukupno će biti 13 sezona. (za sad!) Američka horor priča, koju su zajedno kreirali Rajan Marfi i Bred Falčuk, premijerno je prikazana na Foxu 2011. 

Pre dve godine, predsednik Foxa Džon Landgraf rekao je: „Rajan i Bred [Falčuk] su neprikosnoveni majstori horor TV-a, koji su kreirali antologijsku seriju Američka horor priča i održali njen uspeh skoro deceniju kao Fox-ove najbolje ocenjene serije. „

Retvitovi Denisa O’Hara su još u septembru potvrdili da je Njujork nova lokacija za predstojeću 11. sezonu Američke horor priče. Svaka sezona je uključivala iste glumce u različitim ulogama, sa drugačijim okruženjem i temom za svaku, mada kako vreme odmiče, primećujemo da je AHS univerzum imao dosta ukrštanja što se tiče žanrova i tema. 

I pre nego što je sezona izašla, glumci i ekipa primećeni su u Vest Vilidžu u Njujorku i okolnim područjima. Zbog kostima i eksterijera koji su primećeni tokom snimanja, znalo se da će nova sezona biti inspirisana 80im godinama.

Ova sezona znači i povratak dosta veterana AHS, uključujući Bili Lurd, Isaka Pauela, Zakarija Kvinta, Denisa O’Hara, Lesli Grosman, Rebeku Dejan, Peti Lupon, Dot-Mari Džons i Sandru iz Pose Bernhard. Po prvi put se pridružuju zvezde Brodveja Gideon Glik i Džo Mantelo, Rasel Tovi iz Lookinga i zvezda Teen Wolfa Čarli Karver.

Kada su je pitali da li će i ona biti deo nove sezone, Sara Polson je izjavila: „Nije da nisam otvorena za to. Uvek postoji opcija, ali osećam se kao da to radim već duže vreme, i ljudima bih mogla da se smučim u tom svetu“, objasnila je Sara, „Pustite nekog drugog da vrišti, trči i plače na trenutak. I drugi ljudi to mogu! Takođe, moj nervni sistem. Kada sam bila mlađa, bila sam mnogo odmornija, ,,Mogu ovo da radim celu noć. Volim to!“ Sada sam kao, ,,Mama je umorna!'“

Jedna od zvezda 11. sezone naizgled je potvrdila novu tematiku i pre nego što je trejler ugledao svetlost dana. 

Na svom zvaničnom Tviter nalogu, O’Hare je još u septembru retvitovao dva naloga obožavalaca koji su napravili postere za novu sezonu. Jedan je bio post FBGroup koji prikazuje navodni Hulu baner za seriju, a drugi je bio sa francuske stranice AHS France, koja je delila vizuale iz sezone, iako su napomenuli da još uvek čekaju zvaničnu potvrdu. Činjenica da je O’Hare – koji se i pojavljuje u sezoni – podelio ove postere, bila je jasna potvrda da je naslov sezone tačan. Pogledajte snimke ekrana O’Hareovih retvitova ispod:

Serija je izašla 19. oktobra, baš kao što stoji u tvitu jednog od Tviter profila. Čak je i izvršni producent serije Rajan Marfi mnogo ranije davao ,,hintove’’ o inspiraciji za novu sezonu u vidu Reels-a na svom Instagram profilu.

Jabuka koju nagriza crv predstavlja Njujork, odnosno serijskog ubicu koji masakrira nedužne momke koje startuje u njujorškim klubovima i na gej okupljanjima. Do sada je izašlo svih 10 epizoda, u kojima možemo videti naizgled dvojicu različitih ubica (spojler: jedan je štreber, drugi sado-mazo gorštak, koji se pojavljuje samo onima koji su inficirani misterioznom bolešću) koji terorišu gejeve. Svim gejevima u gradu polako postaje jasno da su laka meta i da u Njujorku ne postoji apsolutno niko ko može da ih zaštiti.

U SAD se serija emituje na Fox-u kao i obično, dok se u UK, kao i prethodna 10. sezona, emituje na Disney+. Pogledajte novi trejler:


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *