Tod Filips se vraća i ovaj put kao režiser, dok će Hoakin Finiks reprizirati glavnu ulogu – Džokera, u nastavku Oskarom nagrađenog prvog dela iz 2019. godine. Finiks je dobio nagradu za najboljeg glumca, a ovaj put će i Lejdi Gaga imati priliku da pokaže svoje glumačke veštine, jer se definitivno pridružuje glumačkoj postavi. 

Pun naziv filma je Joker: Folie à deux, što je medicinski termin za identično ili slično mentalno oboljenje koje pogađa dve ili više osoba, obično u krvnom srodstvu, a doslovan prevod francuske fraze je ,,ludilo u dvoje‘’. 

Vest je potvrđena na zvaničnom Instagram profilu Toda Filipsa. Filips je ranije producirao A Star Is Born, rimejk iz 2018. u kojem su glumili Bredli Kuper i Gaga. Prva objava je fotografija gde vidimo Hoakina koji čita scenario, dok je naredna objava ilustracija i najava da će film zapravo biti mjuzikl. Lejdi Gaga je takođe podelila objavu na svom zvaničnom Tviter profilu.

Iako se ne govori o tome koga će glumiti Lejdi Gaga, spekuliše se da će ona igrati Harli Kvin, Džokerovu psihijatricu u mentalnoj ustanovi Arkam, ali i psihotičnu partnerku koja postaje predmet njegove opsesije. 

Prvobitna zamisao je bila da Džoker bude samostalan film, bez nastavaka. Međutim, nakon velikog uspeha koji je ostvario, odlučeno je da Skot Silver i Tod Filips budu dvojac za scenario koji će nadmašiti prethodno dostignuće. Prvi deo je nominovan u čak 11 kategorija, dobio je 2 Oskara, a sve to inkasirajući milijardu dolara na blagajnama širom sveta.  

Nakon što je obustavljena skoro završena ekranizacija filma Batgirl vredna 90 miliona dolara, Warner Bros-u definitivno treba veliki filmski hit kako bi spasio DC diviziju od propasti. The Suicide Squad nije bio preterano uspešan kod publike, kao ni DC League of Super-Pets, dok se Ezra Miler, glavni glumac u The Flash bori sa problematičnom reputacijom. The Batman je jedini film koji se izdvojio u DC kategoriji filmova, jer je zaradio oko 770 miliona dolara otkako se pojavio.

U vreme kada je objavljen prvi deo, Džoker se već visoko kotirao na jesenjim filmskim festivalima, što je pomoglo da film rekordno završi prvi vikend, pri čemu su analitičari na blagajnama menjali svoja predviđanja za zaradu svakog dana. Prikazivanje u bioskopima je završio kao četvrti film sa najvećom zaradom svih vremena, koji su mogli gledati punoletni ili maloletni u pratnji roditelja ili staratelja, u kategoriji filmova sa oznakom R u Americi. 

Produkcija prvog filma koštala je 62.5 miliona dolara, što je poprilično skroman budžet za adaptaciju stripa. Ispostavilo se da je Džoker izuzetno profitabilan projekat, ali je Warner Bros. morao da podeli prihode sa producentskim kućama Bron Creative i Village Roadshow.

Džoker 2 stže u bioskope 5. oktobra 2024. godine, tačno 5 godina nakon što je prvi deo izašao. Mi čekamo da vidimo da li će Lejdi Gaga biti na Džokerovoj strani, protiv njega ili oboje!


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

1 komentar

1 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *