Pre nekoliko godina, kada je Kevin Fajgi na Diznijevom danu investitora najavio plejadu filmova i serija koje će činiti četvrtu fazu MCU, ceo svet je bio oduševljen i pun iščekivanja. Čak je vrlo eksplicitno rekao da će serije činiti bitan deo priče i da nećemo moći da ih preskačemo ako želimo da imamo punu sliku svega što se dešava u MCU. A onda kao da ga je neko lupio po prstima, pa je za plašljivu publiku koja nema vremena da gleda sve rekao da će ipak razumeti sve što se dešava u bioskopu, gledali ili ne gledali serije na Disney+.

Zatim je došao COVID-19,  svašta je moralo da se pretumba i onda je došla faza 4 i kao da niko nije stvarno zadovoljan, čak ni Marvel, pošto će ovo biti prva MCU faza koja se završava „neceremonijalno“, bez velikog team-up filma, a već smo dobili bombastične najave za petu i šestu fazu (koje će zajedno s četvrtom činiti „Multiverse saga“).

Disney+

Čemu ovaj uvod u tekstu o She-Hulk seriji, pitate se?

Pa, vidite, jedina MCU serija koja je primljena s potpunim oduševljenjem bila je WandaVision. Kritika za sve ostale je bila otprilike: „Jeste to to, ali nije to to“. She-Hulk se potpuno uklapa u taj misaoni prostor.

Došli smo do pola sezone, Džen Volters i dalje ne prihvata punim srcem da je ona She-Hulk, scena akcije takoreći nema (što i nije toliki problem, pogotovo za nas koji volimo Ali Mekbil fazon koji serija „vozi“), animacija je, blago rečeno, na nivou middle-tier video igrice i „generalna“ priča nikako da se pokrene dalje, što je opet manir svih dosadašnjih MCU serija (osim WandaVision).

Disney+

Serija kao da nije sigurna da li želi da bude kompletna feministička kritika društva ili samo zabavna serija bez mnogo supstance, da li želi da bude kompletan deo MCU ili samo da se „češe“ o isti.

No, povremena probijanja četvrtog zida imaju dobrih momenata i zapravo jedva čekamo (nadamo se zaista da će se to desiti) da se She-Hulk i Dedpul pojave zajedno u kadru i pričaju s nama, publikom.

Serija pak potpuno dominira u domenu sporednih i kameo likova – Vong polako ali sigurno postaje MVP MCU, a likovi poput Medisin, Niki i Paga kradu svaki trenutak u kojem se nađu na ekranu.

Sve u svemu – zabavno, ali sasvim jasno ne baš esencijalno štivo.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *