Nakon što je planirano okupljanje za 2021. odloženo, Diznijev D23 događaj se vratio u petak kako bi kompanija Volt Dizni proslavila sve što je postigla tokom svojih 99 godina postojanja. Takođe je iskorišćena prilika da se predstave predstojeći projekti među kojima su i animirani filmovi Piksar kompanije.

Na početku prezentacije, predsedavajući Diznijevog studija Alan Bergman rekao je da je „ostvarivanje nemogućeg ono što pokušavamo da radimo svaki dan“. Nakon kratkog govora, započeta je prezentacija o svemu što nas očekuje do 2024. godine.

PETAR PAN I VENDI

Dizni je ekskluzivno objavio prvi snimak filma „Petar Pan i Vendi“, predstojeće adaptacije koja će biti premijerno prikazana na servisu Disney+ 2023. Glumačka ekipa filma, uključujući Ever Anderson kao Vendi, Džuda Loa kao kapetana Kuku i Alisu Vapanatak kao Tigrovu Lili, izašla je na scenu za predstavljanje.

„Bilo je zaista neverovatno glumiti Vendi“, rekla je Anderson. „Vendi i Petar su ravnopravni u ovom filmu.“

„Moramo još malo da istražimo i saznamo više o njihovoj prošlosti, kada su bili prijatelji,“ dodao je Lo. „Bilo je sjajno otkriti i razumeti šta je to što Kuku čini ikoničnim.“

Walt Disney Pictures

MUFASA: KRALJ LAVOVA

Prvobitno najavljen 2020. kao nastavak filma iz 2019., „Mufasa“ priča o poreklu legendarnog Diznijevog oca, istražujući njegovo detinjstvo i odrastanje sa bratom Skarom. Aron Pjer i Kelvin Harison će dati glas mlađim verzijama likova, zamenjujući Džejmsa Erla Džonsa kao Mufasu u originalu iz 1994. i CGI rimejku iz 2019, i Džeremija Ajronsa i Čivetela Edžiofora kao zlikovca Skara.

ELEMENTAL

Dobili smo nekoliko detalja o Piksarovom predstojećem filmu Elementalno, koji će dati život elementima, devojci napravljenoj od vatre, po imenu Ember, i dečaku napravljenom od vode, po imenu Vejd, koji se zaljubljuju uprkos razlikama i nemogućnosti da budu zajedno.

U filmu će glumiti Lea Luis kao Ember i Mamoudou Atie kao Vejd i trebalo bi da dođe u bioskope 16. juna 2023. godine.

ELIO

Piksar je najavio novi film pod nazivom Elio, koji će pratiti mladog izgnanika koji iznenada postaje međugalaktički ambasador planete Zemlje. Amerika Ferera će igrati Eliovu majku u komediji o vanzemaljcima koji dolaze na Zemlju. Elio bi trebalo da stigne na Disney+ na proleće 2024.

Pixar

U MOJOJ GLAVI 2

Rajli i njene komplikovane emocije vraćaju se za nastavak jednog od omiljenih Piksarovih filmova u poslednjoj deceniji. ,,U mojoj glavi 2“ vraća Rajlinu priču u njene tinejdžerske godine i vraća Ejmi Poler kao Džoj, ali prema nekim izveštajima, Bil Hejder i Mindi Kejling se možda neće vratiti u glumačku ekipu. U svakom slučaju, film je režirala Kelsi Man i biće objavljen na leto 2024.

Pixar

IVÁJÚ

Ivaju je novi zajednički film Diznijevog studija za animacije i afričkog studija za animaciju Kugali koji se odvija u izmišljenoj verziji Lagosa u Nigeriji. Film bi trebalo da stigne na Disney+ 2023. godine.

Walt Disney Animattions

STRANGE WORLD

Strange world je predstojeća međugalaktička avantura Diznijevog studija za animaciju koja prati disfunkcionalnu porodicu dok pokušavaju da istraže neprijateljske vanzemaljske planete. Film stiže u bioskope kasnije ove godine, 23. novembra.

Walt Disney Animation

WISH

Novi film Diznijevog studija za animaciju Wish će pratiti mladu devojku po imenu Aša koja zamišlja želju kada vidi zvezdu i dobija direktniji odgovor nego što je očekivala kada problematična zvezda siđe sa neba da joj se pridruži. U filmu će biti predstavljene nove pesme Džulije Majkls, kao i novi stil animacije za Dizni koji kombinuje akvarel sa CG animacijom. Wish bi trebala da bude prikazana u novembru 2023.

Walt Disney Animation

Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *