Marvel vraća fanove u Vakandu u prvom trejleru za film Crni panter: Vakanda zauvek.

„Ja sam kraljica najmoćnije nacije na svetu, a ostala sam bez cele porodice“, izjavljuje Ramonda Andžele Baset.

U trejleru se postavlja pitanje: ko će preuzeti ulogu Crnog Pantera? Na samom kraju trejlera se pojavljuje osoba u odelu preminulog heroja, mada nije razjašnjeno ko je u kostimu.

Scene su premijerno prikazane na kraju masovnog panela Marvel studija na skupu Comic-Con u San Dijegu u subotu uveče.

Scenarista i reditelj Rajan Kugler, koji je napravio prvi film „Crni panter“, izašao je na scenu nakon trejlera da razgovara o nastavku filma, kao i o uticaju smrti Čedvika Bouzmana na isti. Bouzman, koji je u prethodnom filmu glumio princa Vakande, T’Čalu, umro je u avgustu 2020. nakon privatne, četvorogodišnje borbe sa rakom debelog creva.

,,Biće teško pratiti prvi film, ali pokušaćemo“, rekao je Kugler. „Prošlo je pet godina otkako sam bio ovde. Sedeo sam otprilike tamo i premijerno smo prikazali prvi snimak iz „Crnog pantera 1“, a pored mene je sedeo naš T’Čala, pokojni, veliki Čedvik Bouzman.“

Kugler je takođe ponudio par informacija o nastavku, rekavši da ćemo „videti nova mesta u Vakandi koja ranije nismo imali priliku da vidimo i videćemo nove stvari u Marvelovom filmskom univerzumu“.

Kugler je potom predstavio Lupitu Njong’o, Leticiju Rajt, Danaija Guriru, Florens Kasumbu i Vinstona Djuka na sceni Comic-Con-a.

„To je plod ljubavi i toliko sam zahvalan što sam deo toga i što sam mogao da ga podelim sa vama“, rekao je Djuk o nastavku filma.

„To je blagoslov. Svi smo ojačali kao porodica, i divan je osećaj videti vas i odati počast starijem bratu u isto vreme“, rekla je Rajt.

Glumci koji se prvi put pojavljuju u Marvelovom svetu kao što su Mihaela Koel, Dominik Torn, Aleks Nivilani, Mejbel Kadena i Tenoh Huerta takođe su se pridružili kolegama na panelu. Huerta će u filmu glumiti jednog od najpoznatijih likova iz Marvelovih stripova, Namora.

Koel je pohvalio muzički nastup afričke grupe koji je održan na početku skupa, rekavši da je „zaista poseban osećaj videti bubnjare i plesače. Podsetilo me je kakva je čast bila podržati ovu glumačku ekipu.”

Rajt je u maju govorila o značajnom uticaju koji je Bouzmanova smrt imala na glumačku ekipu, navodeći da je novi film „neverovatna počast“ pokojnom glumcu.

„Odali smo mu počast time što smo se posvetili priči koju je započeo, nasleđu koje je započeo ovom franšizom“, izjavila je Rajt. „I samo smo se svakog dana posvetili i radili naporno, bez obzira na okolnosti sa kojima smo se suočili, a suočili smo se sa mnogo okolnosti, mnogo teških situacija, ali smo radili kao tim i sve smo ulili u ovaj film, tako da sam uzbuđena što ćete ga uskoro videti.”

„Crni panter: Vakanda zauvek“ biće prikazan u bioskopima 11. novembra, a prvi trejler pogledajte u nastavku.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *