Snimanje Barbi filma koji izlazi 2023. godine je zvanično počelo. Umesto dosadašnjih animiranih verzija, ovo je igrani film sa Margo Robi i Rajanom Goslingom u glavnim ulogama.

Gretu Gervig i njenog partnera Nou Baumbaha su povezivali sa projektom još od 2019., kao glavni dvojac za scenario, ali je časopis Variety u julu 2021. potvrdio da će Gervig takođe i režirati.

Margo Robi, koja zajedno sa svojim suprugom Tomom Akerlijem i najboljom prijateljicom Džozi Meknamarom vodi produkcijsku kompaniju koja stoji iza filma, LuckyChap Entertainment, objasnila je da novi Barbi projekat ruši sve dosadašnje predrasude o Barbi liku. Producenti su takođe i Tom Akerli, Inon Krajz i Robi Brener iz Mattela i Dejvid Hajman iz Heidai Films.

Mattel, vodeća kompanija za pravljenje igračaka i Warner Bros su se udružili kako bi po prvi put oživeli ikonični lik po kojem pamtimo detinjstvo. Osim što igra Barbi, Margo Robi i producira film. Ovo nas ne čudi, jer je i Barbi svestrana, sposobna mlada žena, koja se, kako tvrdi Mattel, bavila sa više od 200 poslova. 

Što se tiče tematike filma, Margo je dala izjavu za časopis Variety: „Mislim da je film sjajna prilika da se svetu pruži malo pozitivnosti i šansa da inspirišemo mlađu generaciju.’’

Warner Bros je objavio prvu tizer sliku u maju ove godine. Imali smo prilike da vidimo Barbi kako se osmehuje u svom jarko ružičastom kabrioletu, sa rukama na volanu. Talasasta kosa, prugasto plavo beli top i plava traka na glavi, stajlingom je podsetila na glumice iz osamdesetih godina. Kabriolet je klasični model Chevrolet Corvette C1, koji se u potpunosti uklapa u koncept Barbi lutke – vintidž i kul.

Warner Bros

U međuvremenu, evo šta do sada znamo o glumcima. Kakva je glumačka postava?

Nakon godina glasina koje su kružile, Margo Robi je zvanično dobila ulogu Barbi 2019. godine. Najava filma izašla je 2014., a Ejmi Šumer je prvobitno trebala da bude Barbi, međutim odustala je zbog kreativnih razlika i manjka vremena. Tada je objavljeno da će En Hatavej igrati Barbi umesto nje, pre nego što je The Hollywood Reporter 2017. objavio da je Margo u pregovorima da preuzme glavnu ulogu.

Šta je to što je privuklo australijsku glumicu ka ovom projektu? U intervjuu za Harper’s Bazaar Margo je izjavila: „Nisam htela da prihvatim još jedan scenario gde bih glumila nečiju ženu ili devojku i bila katalizator za mušku priču. Bilo je neinspirativno.”

Rajan Gosling igraće Barbinog dečka, Kena, i ono što sigurno znamo je da je Tviter već poludeo za njim. Baš kao i Barbi, i Ken ima čuvenu platinastu plavu kosu, a slikao se bez košulje u džinsu, dok u pozadini vidimo ružičaste stubove koji podsećaju na Barbi kućicu iz snova. 

Warner Bros

Časopis Deadline eksluzivno tvrdi da glumac u početku nije prihvatio ulogu, ali se na kraju predomislio nakon što mu se raspored oslobodio.

Izveštač Njujork tajmsa Kajl Bjukenen je napravio pravu pometnju na Tviteru jednom prilikom kada je ispričao da je čuo neverovatne tračeve o filmu na Kanskom festivalu. Izgleda da Rajan Gosling nije jedini Ken u filmu, već postoji mogućnost da će Simu Liu i Ncuti Gatva takođe igrati Kena, a neke od potencijalnih Barbi lutki su i Isa Rej i Hari Nef.

Koliko će različitih Barbi i Ken likova biti u novom filmu, i kako se to uklapa u zaplet čitave ružičaste priče, ostaje da vidimo. Ono što znamo je da svi ushićeno, ali i pomalo nostalgično čekamo premijeru filma.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *